monitorulcj.ro Menu

OPINIE Pierduți în Europa

Rămân mirat, consternat și contrariat, de vreo două luni încoace (ca să nu zic mai mult), de marele defazaj ce există între ceea ce se întâmplă în interiorul țării și ce se petrece înafara ei, de ceea ce gândesc și fac alții din jurul nostru și ceea ce gândim și facem noi, de mișcările tectonice ce se pregătesc în Europa și în lume și viziunea „la glezna broaștei” a strategilor noștri.

OPINIE O barcă pe valuri

Asta este incredibil și de neacceptat: toată lumea mișcă în jurul nostru, toți par a vrea ceva, e o atmosferă tot mai încinsă, cu iz de schimbare, iar noi n-avem politică externă, n-avem strategie, n-avem prim-ministru, nici ministru de externe. Nu facem nimic. Dimpotrivă!

Preşedintele jucător iese de pe teren - FOTO

Cei zece ani de mandat al preşedintelui Traian Băsescu se încheie duminică. Tot atunci, Klaus Iohannis va deveni al patrulea şef de stat al României de după Revoluţia din 1989.

Relaţiile dintre Rusia şi SUA „au îngheţat” până în 2017

Preşedintele Barack Obama luase încă de luni decizia de a anula întâlnirea sa cu Vladimir Putin, prevăzută în septembrie la Moscova. Aceasta a fost definitiv adoptată marţi de Casa Albă, iar miercuri Departamentul de Stat a adus-o la cunoştinţa Rusiei, relatează joi The Wall Street Journal, citând un înalt oficial din cadrul administraţiei de la Washington.