monitorulcj.ro Menu

Reacția prorectorului UBB, Ioan Bolovan, după acuzațiile de plagiat și autoplagiat

Prorectorul Universității Babeș-Bolyai, Ioan Bolovan, a reacționat după ce Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR) Cluj-Napoca a solicitat revocarea acestuia din Comisia de Istorie din cadrul CNATDCU pe motiv că apare în indexul creat de această organizație drept plagiator și autoplagiator.

GRAUR cere îndepărtarea profesorilor plagiatori din structurile Ministerului Educaţiei: prorectorul UBB, Ioan Bolovan, Ioan Groza şi Cornel Cătoi (USAMV), Radu Oprean (UMF)

Asociaţia clujeană GRAUR, care se ocupă cu depistarea cazurilor de plagiat, cere îndepărtatea persoanelor dovedite că au plagiat din structurile de decizie ale Ministerului Educaţiei, printre care se numără ministrul Educaţiei, Valentin Popa, dar şi rectori şi prorectori din mai multe oraşe.

Manifest împotriva plagiatului, la Cluj

Sătul de cenzura impusă, Președintele Asociației Grupul pentru Reformă și Alternativă Universitată (GRAUR), Dorin Isoc, lansează „Manifestul academin pentru integritate” de la Cluj.

Cioloș, la Cluj: “Să facem o separare clară între şcolile doctorale care produc ştiinţă şi cele care produc diplome de doctorat pe bandă rulantă”

Premierul Dacian Cioloş a declarat, luni, la Cluj, la deschiderea anului universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) “Iuliu Haţieganu”, că trebuie luate măsuri drastice în formarea doctorală care are nevoie de recredibilizare. Problema plagiatelor afectează imaginea sistemului de învăţământ doctoral din România, atrage atenția premierul.