monitorulcj.ro Menu

67% dintre români nu au văzut vreodată o piesă de teatru

Românii au cheltuit anul trecut, în medie, 27 de euro de persoană pentru cultură, media europeană fiind de cinci ori mai mare, a declarat Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică, prezent la prezentarea Barometrului de Consum Cultural 2018.

Piesă interzisă în comunism, pusă în scenă în premieră mondială la Sebeş: “Ani de zile, în mod dramatic, opera lui Blaga a fost ştearsă din minţile oamenilor”

Festivalul Internațional „Lucian Blaga”, organizat la Sebeș, a adus pentru prima dată pe scena teatrului românesc postdecembrist piesa „Tulburarea apelor” de Lucian Blaga, un spectacol eveniment cu o distribuție impresionantă de actori premiați la festivaluri internaționale și soliști de muzică tradițională românească și de operă.

“Povestea chitarei” se joacă duminică la Cluj

După două spectacole cu casa închisă la Sibiu, piesa de teatru “Povestea chitarei” se va juca duminică, 13 noiembrie, ora 19.00, în Sala Academiei de Muzică “Gheorge Dima”. Piesa vine ca o mănuşă pentru cei care iubesc muzica rock şi face referire la condiţia artistului în România şi fenomenul Colectiv.