monitorulcj.ro Menu

Cum va arăta piața muncii din Cluj în 2019: Salarii mai mari pentru angajați, șanse mai mici de angajare

Salariile mari din Cluj au propulsat județul pe locul al 2-lea în clasamentul zonelor cu cei mai bine plătiți angajați, realizat de ejobs.ro. În același timp, după un trimestru în care angajatorii au făcut mai multe recrutări decât își propuseseră, primul semestru din anul următor va fi unul mai liniștit, pe care administratorii firmelor îl privesc cu reticență.

Clujul, printre judeţele cu cele mai multe oferte de joburi

Cele mai multe joburi disponibile la început de an sunt pentru candidaţii cu experienţă în domeniul IT, în vânzări şi retail, în domeniul economic şi în cel al transporturilor, potrivit unei analize realizate de o companie de recrutare online.

Comunitatea română, una dintre cele mai bine integrate comunităţi din Germania

Un studiu, realizat de un grup de cercetători în domeniile migrație internațională și integrare europeană, arată că românii fac parte din cele mai bine integrate grupuri etnice din Germania, respingând astfel teama că, odată cu ridicarea restircţiilor de muncă în străinătate, aceştia, împreună cu bulgarii, vor invada piaţa occidentală.

Laborator unic în Transilvania, deschis la Universitatea Tehnică Cluj - GALERIE FOTO

Studenţii de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca şi absolvenţii au posibilitatea începând de joi, 2 octombrie, să dezvolte aplicaţii mobile în cel mai performant laborator din Transilvania. Laboratorul a fost dezvoltat de o companie gigant din domeniul IT. La eveniment a participat şi ministrul delegat pentru Învățământul Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu.