monitorulcj.ro Menu

Credincioșii greco-catolici, în pelerinaj la Nicula

Sub semnul Centenarului Unirii şi al Anului omagial dedicat Cardinalului Iuliu Hossu, cu ocazia Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului din 15 august, Preasfinţia Sa Florentin Crihălmeanu Episcopul de Cluj-Gherla a invitat credincioşii la Pelerinajul tradiţional la Nicula.

Continuă Pelerinajul greco-catolic la Nicula

Episcopul greco-catolic Florentin, împreună cu conducerea Episcopiei de Cluj-Gherla invită credincioşii să vină la rugăciune în cinstea Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, în zilele de 14 şi 15 august 2017, în jurul Maicii Sfinte de la Nicula.

Mii de credincioși participă la pelerinajul de la Nicula – GALERIE FOTO

Mii de pelerini ortodocși și greco-catolici s-au adunat la Nicula, localitate aflată în județul Cluj, către care pornesc, în fiecare an, credincioșii din Transilvania, dar și din alte părți ale țării, pentru a vedea Icoana Făcătoare de Minuni a Sfintei Maria.

Studiu IRES: Cât de credincioşi sunt românii

Adormirea Maicii Domnului și Nașterea Maicii Domnului, cunoscute în tradiția populară ca Sfânta Maria Mare și Sfânta Maria Mică, sunt ocaziile în care cei mai mulți români merg în pelerinaje. O arată rezultatele celui mai recent studiu IRES cu privire la percepţiile populaţiei din România asupra religiei și comportamentul religios.