monitorulcj.ro Menu

Noi anchete în cazul preotului Pomohaci

Preotul din satul Moşuni, Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş pentru racolare de minori în scopuri sexuale, este anchetat de Consistoriul Eparhial din Alba Iulia, care urmează să ia o decizie cu privire la viitorul său în cadrul bisericii.

Parteneriatele civile slăbesc familia tradiţională

Patriarhia Română atrage atenţia că parteneriatele civile încearcă să slăbească familia tradiţională sau să i se substituie, după intrarea în dezbatere parlamentară a unei noi propuneri legislative de reglementare a acestora.

Sfânta Lumină de Paşte s-a aprins la Ierusalim

Sfânta Lumină de la Ierusalim s-a aprins, în jurul orei 14.18, şi a fost împărţită clericilor şi credincioşilor aflaţi în Biserica Învierii care adăposteşte Sfântul Mormânt au declarat reprezentanţii Patriarhiei prezenţi la locurile sfinte.

Creştinii sărbătoresc, astăzi, Naşterea Maicii Domnului

Naşterea Maicii Domnului, cunoscută în popor ca Sfânta Marie Mică, prăznuită duminică, este o zi în care credincioşii din bisericile Patriarhiei Române se vor ruga pentru pace în Orientul Mijlociu, numeroase biserici şi mănăstiri din ţară serbându-şi totodată hramul.