monitorulcj.ro Menu

Se caută soluții pentru reabilitarea Turnului Pompierilor

Primăria municipiului Cluj-Napoca, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, a lansat un apel public pentru concursul de soluții în urma căruia se va desemna proiectul care va fi implementat în vederea reabilitării Turnului Pompierilor.

Studenţi şi profesori străini au venit la Cluj să caute soluţii pentru clădirile degradate din centru

Arhitectul Szabolcs Guttmann consideră că reabilitarea faţadelor clădirilor degradate din centru ar putea fi un eşec dacă vorbim despre clădiri cu cotă parte. În cadrul unei şcoli internaţionale de vară care a început luni, 4 iulie la Cluj-Napoca, profesori şi studenţi străini caută soluţii pentru clădirile cu risc din oraş. Evenimentele de la începutul anului când s-au desprins bucăţi de tencuială de pe clădiri a dus la alegerea acestei teme pentru şcoala de vară.

Arhitecţii clujeni cer OPRIREA lucrărilor de betonare pe malul Someşului. Se pregăteşte şi un PROTEST - FOTO

Arhitectul Șerban Țigănaș, președinte al Ordinului Arhitecților din România, i-a trimis o scrisoare deschisă primarului Emil Boc prin care îi cere oprirea lucrările începute recent pe malul Someșului. Pe de altă parte, sute de clujeni au anunţat că vor ieşi în stradă să protesteze nemulţumiţi că spaţiul verde de pe malul Someşului va dispărea.