monitorulcj.ro Menu

Regulile privind înscrierea la ora de religie, schimbate de Ministerul Educaţiei

Ministrul Educaţiei a semnat un ordin de ministru prin care părinţii îşi vor da acordul pentru ora de religie doar o singură dată pentru toată perioada de şcolarizare, nu în fiecare an, aşa cum se întâmpla până acum. Ordinul este publicat în Monitorul Oficial şi nu a fost pus în dezbatere publică.

Schimbarea opţiunii de a frecventa ora de Religie se face prin cerere scrisă

Patriarhia susţine că înscrierea la Religie se face o singură dată pentru toată durata scolarizării. Profesorul care a înfrânt Biserica la CCR susţine că va face „denunţ penal împotriva oricărui oficial al Ministerului Educaţiei care transmite că înscrierile nu se fac anual”.

Educația, în răspăr

„O făcurăm și pe asta și tot degeaba”. Îmi permit să concluzionez această lungă dezbatere publică despre religia în școlile românești cu „o vorbă de duh” a uneia dintre „autoritățile românești supreme” care este Caragiale.

Mitropolia Clujului: Ora de religie trebuie să fie disciplină obligatorie de studiu în şcoli

Sinodul Mitropoliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului şi-a exprimat îngrijorarea faţă de campaniile la care sunt supuşi copii şi tinerii care învaţă în şcolile din România, prin faptul că în numele “unei aşa zise libertăţi de gândire şi de conştiinţă şi a unei promovări a toleranţei şi a drepturilor fiinţei umane”, reprezentanţi ai societăţii civile cer tot mai insistent eliminarea obligativităţii predării religiei în şcolile publice.