monitorulcj.ro Menu

Castelul din Ciucea nu și-a încetat activitatea, iar vizitatorii sunt bine-primiți

În urmă cu mai bine de zece ani, strănepoții Veturiei Goga au deschis o acțiune de revendicare prin care au cerut Muzeul ”Octavian Goga” din Ciucea. Donația s-a dovedit a fi nulă, însă testamentul a rămas în picioare. Ce se întâmplă cu muzeul acum, după două luni de la încheierea procesului?

Recursul vizând stabilirea proprietăţii Castelului „Octavian Goga” din Ciucea, amânat până în data de 15 octombrie 2015

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), a avut loc joi, 18 iunie, primul termen de judecată în contextul recursului formulat atât de Consiliul Judeţean Cluj şi Ministerul Finanţelor Publice, în numele Statului Român, cât şi de reclamanţii Mureşanu Florin, Mureşanu Eugenia şi Mureşanu Radu Pompiliu, împotriva Deciziei Civile nr. 570/16.12.2014 pronunţată de Curtea de Apel Cluj în dosarul privind stabilirea dreptului de proprietate asupra domeniului „Octavian Goga” de la Ciucea.

Cronica unui dezastru (ne)anunţat. Cum a pierdut Consiliul Judeţean Cluj domeniul de la Ciucea într-o confruntare cu fostul ministru al Justiţiei, Valeriu Stoica

În decembrie 2014, Consiliul Judeţean Cluj a pierdut castelul de la Ciucea după o sentinţă a Curţii de Apel Bucureşti care a decis ca întregul complex muzeal să treacă în proprietatea urmaşilor Veturiei Goga. Peste 5 hectare de teren şi colecţii în valoare de mii de euro vor ajunge, dacă decizia va rămâne definitivă, în mâinile strănepoţilor Veturiei Goga. Tot mai multe voci din Ciucea spun că vinovat pentru această situaţie ar fi Consiliul Judeţean Cluj care nu s-a apărat suficient de bine şi a lăsat ca întreg patrimoniul să ajungă pe mâinile unor necunoscuţi.

Expoziţie în memoria poetulului Octavian Goga

În perioada 1 aprilie - 18 mai 2015, la Muzeul Memorial „Octavian Goga” din Ciucea va avea loc expoziția aniversară „134 de ani de la nașterea poetului Octavian Goga”.