monitorulcj.ro Menu

UMF Cluj, printre primele 1000 de universități din lume în Times Higher Education World University Rankings 2021

Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca se situează pe locul al doilea în topul universităților din România și este singura universitate de medicină și farmacie din țară listată printre cele mai bune 1.000 de universități din lume, în clasamentul World University Rankings 2021, realizat de Times Higher Education (THE).

"Atmosfera" s-a încins în 2016

Anul 2016 a bătut toate recordurile de temperatură, nivelului mării și încălzirii oceanice, informează marți Organizația Meteorologică Mondială (OMM), citată de EFE.

România este vicecampioană mondială la Taekwon-do ITF

Echipa României a reușit o performanță foarte bună la Campionatul Mondial de Taekwon-do din Jesolo din Italia, care a încheiat pe locul al doilea, cu 13 medalii (la individual şi pe echipe) dintre care nouă de aur, două de argint şi două de bronz.

Naționala României s-a calificat la Campionatul Mondial din 2015

Naţionala de handbal masculin tineret a României s-a calificat la Campionatul Mondial din 2015, la 10 ani de la ultima performanţă similară, după ce a învins reprezentativa Sloveniei, cu scorul de 27-26 (15-17), în ultimul meci din grupa 6 europeană de calificare.