monitorulcj.ro Menu

Cine e Dana Gârbovan, judecătoarea din Cluj propusă ministru al Justiției?

Prim-ministrul Viorica Dancilă, preşedinte al Partidului Social Democrat, a anunţat vineri că, potrivit deciziei Comitetului Executiv al PSD, Ana Birchall va fi remaniată de la Ministerul Justiţiei, portofoliul urmând să fie preluat de preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gârbovan.

Proteste ale avocaților din Cluj, începând de astăzi. Tudorel Toader: Se apropie alegerile la avocați, unii au intrat deja în campanie

Avocații din Baroul Cluj au declanșat proteste începând de astăzi și poartă banderole albe pe brat. Ei cer majorarea onorariilor pentru asistența din oficiu în dosare penale și eliminarea "practicii judecătorilor ori procurorilor de cenzurare a acestor onorarii". Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a reacționat spunând că se apropie alegerile la avocați și că unii au intrat deja în campanie.

Dana Gîrbovan: Nu voi fi eu nominalizarea pentru funcţia de ministru al Justiţiei

Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan, spune că nu ea va fi nominalizarea pentru postul de ministru al Justiţiei deoarece, judecător fiind, nu poate ocupa o asemenea funcţie. În aceste condiţii ne întrebăm cum Mona Pivniceru care a fost tot judecătoare a preluat Ministerul Justiţiei, pe care l-a condus în perioada august 2012- martie 2013.

Ministrul Justiției a decis: nu renunță la grațiere și modificarea codurilor. Concluziile consultării publice

Ministrul Justiției, Florin Iordache, nu demisionează din funcție, în ciuda celor aproape 100.000 de oameni care au protestat contra ordonanțelor privitoare la grațiere și amnistia unor fapte de corupție prin modificarea codurilor penale și în ciuda unor voci puternice din societatea civilă care i-au cerut, la dezbaterea de luni, demisia pentru modul neprofesionist și netransparent prin care a încercat să legifereze în domeniul penal.