Românii nu mai pun mare preț pe alimentația sănătoasă, așa că aleg să cumpere produse din supermarketuri care conțin mulți coloranți sau conservanți. Este și cazul crenvurștilor, care sunt consumați extrem de des, mai ales la micul dejun. Experții în alimentație susțin că există anumite detalii la care trebuie să fim atenți pentru a-i alege pe cei mai buni.
Nutriționistul Mihaela Bilic a dat câteva exemple de mezeluri drept răspuns atunci când i-a fost adresată întrebarea: „Care mezeluri sunt cel mai sănătoase?”
De 1 martie s-a deschis la Cluj-Napoca un nou restaurant din grupul Marhaba. Restaurantul le oferă clujenilor posibilitatea de a lua masa într-un mediu plăcut, iar meniul este unul variat, pregătit de bucătari cu experiență în domeniu.
Nutriţionistul-dietetician Adina Rusu consideră că începutul noului an şcolar reprezintă o provocare pentru copii, care trebuie să treacă brusc de la programul lejer de vacanţă, la rutină şi disciplină.
Greșeala care crește riscul pentru un infarct. Sute de mii de oameni mor anual după un infarct din cauza unei greșeli elementare comisă în viața de zi cu zi.
Renunțarea la micul dejun sau o alimentare slabă la începutul zilei dublează riscul de a dezvolta arterioscleroză, o afecțiune ce constă în îngroșarea pereților arterelor și care poate fi fatală, potrivit unui studiu publicat luni în Journal of the American College of Cardiology, informează luni AFP.