monitorulcj.ro Menu

PSD Cluj: Executivul Primăriei Cluj-Napoca se joacă cu tema introducerii metroului în Cluj

Social democraţii clujeni subliniază că dacă în 2015, Emil Boc declara răspicat că „soluția metroului nu se poate implementa la Cluj, pentru că avem un oraș cu jumătate de milion de oameni și cu un cost de 5 miliarde de euro pentru metrou”, în 2018, a anunţat bugetarea unui studiu de prefezabilitate şi interesul unei companii japoneze pentru metrou.

Japonezii vor să construiască metrou la Cluj

Cluj-Napoca s-ar putea, totuși, să fie cel de-al doilea oraș care să beneficieze de metrou, după Capitală. Firme din Japonia sunt interesante de proiect.

PSD vrea metrou la Cluj. Se va organiza un „mini-referendum”

În cadrul unei conferințe de presă, deputatul Horea Nasra și senatorul Vasile Ilea și-au asumat inițierea demersurilor pentru ca proiectul unui metru în Cluj să fie discutat de toate părțile care ar avea nevoie să se implice.

Boc răspunde criticilor în privința metroului. “Clujul celor 1 milion de oameni ne va întreba de ce nu am făcut nimic”

După ce a anunțat că japonezii sunt interesați de construirea unui metrou la Cluj, între Florești și Apahida, deputatul PSD Horia Nasra l-a criticat pe Emil Boc și spune că promisiunile acestuia fără vreun demers concret au început să ducă la decredibilizarea proiectului. În replică, primarul spune că el nu vrea “să se lege la ochi” și să nu vadă aglomerația.