Educație

Erasmus+: ON APprend Ensemble (ONAPE) la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Cluj-Napoca: Schimbările climatice și bucătăria locală

Directoarea Liceului Teoretic „Lucian Blaga”, Laura-Monica Ungurean și master chef Sorin Berar
Multiculturalism, lupta împotriva încălzirii globale, mâncare tradițională românească și creolă, astfel ar putea fi definit evenimentul desfășurat joi, 20 iulie 2023, la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca în cadrul proiectului Erasmus+ ON APprend Ensemble (ONAPE), coordonat de Asociația Cipolin 9 din Guadelupa.


Actualitate

Care era meniul de Crăciun în 1937

În 2017, meniul de Crăciun este unul diversificat, cu feluri de mâncare tradiţionale completate de unele internaţionale, ale căror nume abia le putem pronunţa. Iată ce puneau românii pe masă cu ocazia sărbătorilor de iarnă, conform unui jurnal de bal din 1937, descoperit de către lingvistul Ion Coja.


Actualitate

Sărbătoarea Ciobanilor din Mociu - între tradiție și actualitate GALERIE FOTO

Mare sărbătoare în stil tradițional cu mâncare, muzică și dansuri a avut loc pe 3 mai, în Parcul Central din Mociu. Ciobanii au fost astăzi în centrul atenţiei, iar clujenii care au ales să-şi petreacă ziua la Mociu au putut afla despre tradiţiile din zonă, despre mândria de a fi cioban şi munca depusă de aceştia şi au putut degusta produse locale. Evenimentul este organizat de Asociația GAL Câmpia Transilvaniei, în colaborare cu Asociația Crescătorilor de Ovine Miorița Mociu.



abonare newsletter
banners