Potrivit Arhiepiscopiei Clujului, întregul ansamblu al Mănăstirii Nicula se află din anul 2001 într-un amplu proiect de rectitorire, atunci când a fost sfinţită și piatra de temelie a noii biserici şi când, efectiv, s-au început lucrările.
Peste 7.000 de pelerini au mers în perioada 12-16 august la Mănăstirea Nicula, cu prilejul hramului.
Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, a cerut în mod public, la Nicula, oprirea demolării, demontării și mutării bisericii vechi de zid a Mănăstirii Nicula.
Creștinii au participat în număr mare încă din prima zi la ceremonia de la Mănăstirea Nicula.
Arhiepiscopia Clujului a hotărât luarea unor măsuri speciale pentru protecția pelerinilor în acest an, în contextul pandemiei de COVID-19.
Prefectul Clujului a anunțat măsurile pe care credincioșii care vor merge de Adormirea Maicii Domnului la Mănăstirea Nicula vor trebui să le respecte.
În fiecare an, în data de 15 august, odată cu prăznuirea Adormirii Maicii Domnului, zeci de mii de credincioși din toată țara participă la hramul Mănăstirii Nicula din Cluj.
Icoana făcătoare de minuni de la mănăstirea clujeană Nicula va fi dusă în procesiune prin Cluj-Napoca şi Bistriţa, pentru „a oferi mângâiere sufletească” celor care se confruntă cu COVID-19.