monitorulcj.ro Menu

Alegeri prezidenţiale. Câţi clujeni au ieşit la vot până la ora 16.00. Număr foarte mare de persoane pe listele suplimentare

Prezenţa la vot, la nivelul judeţului Cluj, la alegerile prezidenţiale, era, la ora 16.00, de 34,28% din numărul alegătorilor înscrişi pe listă, din care 34,91% în mediul urban şi 32,98% în rural, a anunţat, duminică, preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ), Monica Trofin. În judeţul Cluj sunt 602.620 de alegători înscrişi pe listele electorale permanente şi 654 de secţii de votare amenajate - cu una mai mult ca la alegerile europarlamentare -, dintre care 287 deschise în mediul urban şi 367 în mediul rural.

Alegeri prezidenţiale. Clujul, judeţul cu cei mai mulţi votanţi pe listele suplimentare

Judeţul Cluj se află pe primul loc în ceea ce priveşte numărul alegătorilor care au votat pe listele suplimentare. Potrivit Biroului Electoral Central, până la ora 13.00, 14.666 de persoane au votat pe listele suplimentare şi 100.251 de persoane au votat pe listele permanente. În judeţul Cluj sunt aşteptaţi la urne 602.211 de persoane.

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE Clujul, în topul judeţelor fruntașe la turism electoral

După centralizarea rezultatelor alegerilor europarlamentare la Biroul Electoral Central, există județe în care s-au înregistrat foarte mulți votanți pe listele suplimenare. Aceste date conturează clar fenomenul turismului electoral și, coincidență sau nu, în județele "fruntașe" în acest top PSD a obținut cele mai bune rezultate.