monitorulcj.ro Menu

Începe noua sesiune parlamentară

A doua sesiune ordinară a Parlamentului începe luni, 3 septembrie, urmând să se încheie înainte de sfârşitul lunii decembrie. Pe masa de lucru a aleşilor se vor afla proiecte controversate printre care şi iniţiativa “Fără penali în funcţii publice”.

Peste 200 de clujeni s-au strâns în Piaţa Unirii să protesteze: “Parlamentul profită că suntem topiți de căldură și ne testează vigilența” - GALERIE FOTO

Peste 200 de persoane au protestat în Piaţa Unirii din Cluj, cerând dizolvarea Parlamentului. Un eveniment pe Facebook ”Cătușe înainte de pâine” a anunțat organizarea unui protest civic joi de la ora 18.00 în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Anunţul de mobilizare are ca fundament deciziile din ultimele zile ale parlamentarilor români, care, înainte de a intra în vacanță, au iritat, pe bandă rulantă, cetăţenii.

Parlamentarii legiferează pentru ei

Parlamentarii îşi perfecţionează metodele prin care dau legi în favoarea lor. Deși sesiunea parlamentară abia a început, aleșii nu prea au chef de muncă sau dacă muncesc, o fac pentru ei.

Legiferează pentru ei

Parlamentarii dezbat, în cursul acestei săptămâni, două proiecte care îi privesc în mod direct.

Parlamentarii şi privilegiile lor

Legiferează pentru ei sau mai rău, se coalizează şi fac scut în faţa legii, uneori indiferent de culoarea politică. Lipsesc de la şedinţe sau nu au propuneri legislative, şi totuşi, beneficiază de o serie de privilegii. Este vorba dspre parlamentarii noştri, care în ultima vreme au emis o serie de pretenţii, în ciuda inactivităţii lor.