monitorulcj.ro Menu

Redacția virtuală care conectează jurnaliștii din România și Republica Moldova

Rețeaua PressHub.ro reunește 27 de publicații, majoritatea locale sau regionale, care vor fi conectate, prin intermediul PressHub.ro, cu report.md din Republica Moldova și susținute, prin abordarea din perspectivă europeană, de EURACTIV.ro. Demersurile jurnalistice comune vor fi de asemenea conectate la platforma dezbaterilor #ladistanță, realizate de HotNews.ro.

Ziua mondială a libertății presei

În fiecare an, la 3 mai, sunt marcate principiile fundamentale ale libertăţii presei şi este adus un omagiu jurnaliştilor care şi-au pierdut viaţa în timpul exercitării profesiei.

OPINIE. Pentru o lectură sănătoasă a realității

S-au făcut și se fac în continuare previziuni cu privire la rolul pe care jurnalismul (media, mass-media, new media, rețele etc.) îl are/îl va avea în societățile de tip democratic (iliberal, populist, autocratic etc.) în noul context informațional-digital.

Uniunea Ziariștilor Profesioniști are un nou președinte la Cluj. Au jurnaliștii clujeni o alternativă la APPC?

Jurnalistul clujean Liviu Alexa este, de joi, presedintele filialei Cluj a Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania (UZPR), potrivit unui anunt oficial de pe site-ul UZPR. Până în prezent, singura organizație activă a jurnaliștilor din Cluj era Asociația Profesioniștilor din Presa Clujeană (APPC), care, prin acțiunile promovate, a reușit o scindare a breslei.