monitorulcj.ro Menu

Gâlceava si instabilitatea de la Consiliul Judeţean duc la pericolul pierderii de fonduri europene

Societatea Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj (DPJ), constructorul drumului turistic Răchiţele-Ic Ponor, acuză Consiliul Judeţean Cluj de o “birocratizare excesiv㔺i o lipsă de asumare a responsabilităţilor ce îi revin în derularea proiectului de modernizare a drumului Răchiţele-Ic Ponor, după ce instituţia nu a plătit nici un leu, de mai bine de două luni, pentru lucrările efectuate la proiectul derulat cu fonduri europene în valoare de 4,7 milioane lei din totalul de 13,324 milioane lei.

Schimbarea la faţă a drumurilor din judeţul Cluj, după doi ani de cârpeli

În ultimii ani, judeţul Cluj nu a beneficiat de niciun operator care să se ocupe de întreţinerea curentă a drumurilor judeţene. Starea acestora s-a degradat continuu, Clujul ajungând să aibă cele mai proaste drumuri din ţară. La doi ani de la lansarea licitaţiei, Consiliul Judeţean Cluj a semnat în aprilie 2015 acordul cadru pentru lucrările de întreţinere pe timp de vară şi serviciile de deszăpezire.

Cine va întreţine drumurile din judeţul Cluj

Consiliul Judeţean Cluj şi Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj (RAADPP) au semnat acordul cadru pentru lucrările de întreţinere pe timp de vară şi serviciile de deszăpezire a drumurilor judeţene din judeţul Cluj în perioada 7 aprilie 2015 – 6 aprilie 2018.