monitorulcj.ro Menu

Liviu Dragnea a dat în judecată inspecţia judiciară

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a deschis un proces la Curtea de Apel Bucureşti, în care contestă o rezoluţie a Inspecţiei Judiciare prin care i s-a respins o plângere împotriva procurorilor de la DNA care instrumentează dosarul Tel Drum.

Inspecția Judiciară va fi independentă

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, luni, că, în opinia sa, se va merge către varianta ca Inspecţia Judiciară să fie o instituţie autonomă. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a lansat o nouă variantă, ca Inspecţia Judiciară să fie o instituţie autonomă, cu propria lege de funcţionare.

De ce a fost achitat Marian Oprişan. Motivarea sentinţei

Marian Oprișan a fost achitat de Judecătoria Cluj-Napoca, în dosarul de corupție în care a fost cercetat și judecat vreme de opt ani de zile. Principalul motiv pentru care instanţa a decis să-l achite: acuzațiile aduse de procurorii anticorupție au fost interpretate în mod greșit.

Presiunile asupra justiţiei vor fi analizate de Inspecţia Judiciară

Din ce în ce mai mulţi politicieni se amestecă în justiţie şi acest lucru nu face altceva decât să decredibilizeze sistemul. Este ceea ce a considerat şi CSM care a decis joi să sesizeze Inspecţia Judiciară atât în cazul declaraţiilor făcute de Victor Ponta cu privire la ancheta referitoare la Lukoil, cât şi în cazul afirmaţiilor lui Traian Băsescu privind dosarul Microsoft şi ale lui Varujan Vosganian despre condamnarea lui Sorin Roşca Stănescu. Inspecţia Judiciară va analiza astfel dacă aceste declaraţii au afectat independenţa justiţiei.