monitorulcj.ro Menu

În cine au încredere elevii: părinți, profesori sau vedete pe TikTok? Metode prin care elevii pot fi protejați de influențele negative

Copiii din ziua de azi găsesc suport pe rețelele de socializare precum TikTok. Dar cât de ajutor este acest canal când vine vorba despre problemele reale? „Hand of support” sau „Mâna de sprijin” este o metodă inedită, aplicată de o profesoară din Cluj, prin care copiii sunt învățați care sunt persoanele în care se pot încrede și care sunt influențele negative de care trebuie să se ferească.

IRES. Cine sunt românii interesați de politică?

Suprapunerea referendumului pentru justiție cu alegerile europarlamentare a generat o campanie electorală efervescentă și în care temele legate de politicile europene și viitorul Europei au devenit secundare temelor de politică internă.

OPINIE: Încrederea la români

Problema încrederii la români o văd problematizată din trei perspective: a încrederii în sine, a încrederii în celălalt (ceilalți) și a încrederii în sistem. Societatea zilelor noastre, aflată la întretăierea a două sisteme sociale, are o structură eterogenă, fiind formată din straturi foarte diferite între ele.