monitorulcj.ro Menu

Elevii şi părinţii de la Liceul Eminescu, nemulţumiţi de condiţiile de la Colegiul „Anghel Saligny” – GALERIE FOTO

Începutul anului şcolar a adus pe feţele elevilor clujeni atât bucuria revederii cu colegii, cât şi nemulţumirea privind condiţiile în care vor studia. Părinţii şi cei peste 800 de elevi transferaţi de la Liceul „Mihai Eminescu”, din cauza stării de degradare a clădirii în care învăţau, la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” au strâmbat din nas când au văzut unde îşi vor desfăşura cursurile în următoarea perioadă. Ei sunt nemulţumiţi de sălile mici şi de coridoarele înguste pe care le are clădirea.

Deţinuţii de la Penitenciarul Gherla au început şcoala

Un număr de 98 de persoane condamnate de la Penitenciarul Gherla au început anul şcolar 2014-2015. În urma absolvirii unui an şcolar, deţinuţii beneficiază de 30 zile câştig/an şcolar, iar în cazul absolvirii unui semestru, de 30 de credite.

Monede chinezeşti din neolitic, la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei

Sute de monede, ce ilustrează îndelungata istorie de folosinţă a monedelor chinezesti, din neolitic până în secolul XX, 60 de fotografii excepţionale care imortalizează de la peisaje, localităţi, obiceiuri tradiţionale, zgârie-nori până la instantanee surprinse în cotidianul vieţii zilnice din China sau lucrările realizate de 105 artişti, reprezentând 55 de ţări de pe 5 continente, sunt evenimentele găzduite de Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei.