monitorulcj.ro Menu

Proiectul „Școala după școală” continuă și în acest an

„Școala după școală” proiect implementat și susținut de Consiliul Local este dedicat prevenirii abandonului şcolar şi ameliorării performanţelor şcolare ale copiilor care provin din familii marginalizate şi excluse social sau expuse riscului marginalizării şi excluziunii sociale.

Și copiii familiilor defavorizate au șansa la cultură și artă

Centrul Educațional „Something New” din Cluj-Napoca ajută de mai bine de cinci ani copiii care provin din familii defavorizate. Îi învață că educația este importantă și intră și în contact cu ceea ce înseamnă cultura și arta clujeană. Însă acum, copiii nu vor mai avea unde merge, fiindcă imobilul în care își petrec după-amiezile va intra în curând în renovare.

Dincolo de civilizaţie. Satele de lângă Cluj, la secole distanţă de România. Cum reuşesc nişte clujeni cu suflet mare să aducă bucurie bătrânilor din creierul munţilor - FOTO/VIDEO

Nu au apă, curent, căldură. Prin geamurile sparte şuieră vântul năprasnic de iarnă. Încă un pic şi zăpada le “înghite” acoperişurile. N-au mai coborât “la oraş” de zeci de ani şi sunt la kilometri depărtare de cel mai apropiat vecin. Pentru copiii de aici o ciocolată sau o jucărie reprezintă lumea întreagă, iar pentru părinţi, un kilogram de făină şi o margarină sunt suficiente cât să treacă peste iarnă, oricât de grea ar fi. Vorbim de oamenii din creierul Munţilor Apuseni, din satele şi cătunele aflate la câţiva zeci de kilometri de oraşul de cinci stele, Cluj-Napoca. O lume pe care niciun “orăşean” nu o s-o înţeleagă vreodată.

Profesoara care se hrănește cu zâmbete

Daciana Loi este profesoară de Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiei (TIC) în cadrul Liceului Teoretic ”Octavian Goga” din Huedin și în timpul liber se hrănește cu priviri, zâmbete și îmbrățișări. Pe toate le primește de la copiii fără posibilități pe care îi ajută.

Clujenii sunt invitaţi să-şi deschidă sufletul şi să dăruiască

“O haină în plus înseamnă o povară în minus” - este motto-ul evenimentului caritabil care își propune colectarea de haine și alte bunuri (haine de iarnă, veselă, mobilier, rechizite, garnituri de pat, încălțăminte) pentru 30 de familii care provin din mediul defavorizat.