monitorulcj.ro Menu

Istoricii clujeni reacţionează la schimbările din programa şcolară

Reprezentanţii Facultăţii de Istorie şi Filosofie a Universităţii ”Babeş-Bolyai" (UBB) Cluj-Napoca susţin că, dacă istoria nu este predată în condiţii decente, două ore pe săptămână, pe parcursul întregului ciclu gimnazial, atunci poate ar fi mai bine să se renunţe de tot la această materie.

Clujenii, invitați la o cafea, în cadrul unei campanii caritabile

Studenții Facultatăți de Istorie și Filosofie din cadrul Universității Babeș-Bolyai, derulează în perioada 8 - 11 decembrie 2014, a IX-a ediție a campaniei caritabile „Hai la o Cafea!” a cărei scop este de a strânge fonduri pentru studenții orfani și pentru cei care provin din centrele de plasament din cadrul UBB.

Comunicări științifice pe tema holocaustului din Transilvania de Nord la Facultatea de Istorie din cadrul UBB Cluj

Academia Română și Institulul de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca organizează vineri, 13 iunie 2014, sesiunea de comunicări ştiinţifice intitulată „Holocaustul evreilor din Transilvania de Nord – 70 de ani”. Evenimentul va avea loc la sediul Facultății de Istorie și Filosofie din cadrul Universității Babeș-Bolyai (str. Napoca, nr. 11), începand cu ora 09.30.

10 cadre didactice din UBB, premiate la Gala Profesorului Bologna

Zece cadre didactice din Universitatea Babeș-Bolyai au primit titlul de “Profesor Bologna” acordat de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), în cadrul unei Gale organizate la Academia de Studii Economice din Bucureşti.