monitorulcj.ro Menu

Campanii de informare a populației privind vaccinarea, în perioada 24 - 30 aprilie

Ultimele cifre arată că epidemia de rujeolă a atins cote alarmante, înregistrându-se 700 de cazuri noi într-o singură săptămână. În contextul sărbătorilor de Paşte, când lumea se plimbă prin ţară la rude şi familie, riscul extinderii acestei epidemii este mai mare. Un prim pas pentru evitarea unei astfel de situaţii îl reprezintă vaccinarea.

Primul caz de gripă AH1N1, confirmat oficial în judeţul Sibiu

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au anunţat, miercuri, că a fost confirmat un caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 la un bărbat de 34 de ani din localitatea Mihăileni, starea acestuia fiind bună.

Primele doze de vaccin antigripal vor fi distribuite miercuri

Primele 200.000 de doze de vaccin antigripal cumpărate de Ministerul Sănătăţii (MS) pentru campania de imunizare vor fi distribuite, miercuri, direcţiilor de sănătate publică, urmând ca acestea să le furnizeze medicilor de familie, informează ministerul.

Descentralizarea administraţiei judeţene (1): CJ Cluj urmează să primescă zeci de servicii în subordine

Descentralizarea propusă de actualul guvern umblă pe căi ocolite atunci când nu se rătăcește de-a binelea. Un proiect de descentralizare administrativă propus de vicepremierul Dragnea pare să fi circulat o vreme prin țară, în căutarea unor sugestii care să-l îmbunătățească. Cum niciun reprezentant al administrației nu-și aduce aminte de acea propunere, „Monitorul de Cluj” i-a întrebat pe decidenții locali din administrație cum văd ei această descentralizare.