monitorulcj.ro Menu

Analiză valutară: Leul a început săptămâna pe verde

Plimbarea cu mașina a președintelui Donald Trump, care a fost confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus, a readus optimismul în piețele financiare, situație de care au profitat și monedele de la marginea zonei euro.

Analiză valutară: Toamna nu vine cu semne bune pentru leu

După șirul de noi recorduri din săptămâna precedentă, care au culminat cu maximul istoric de 4,8750 lei, perechea euro/calmă a avut o evoluție stabilă, care contrastat cu cea a altor monede din regiune.

Curs Valutar. Euro revine pe creștere

Cursul euro a revenit marți pe creștere, pe fondul menținerii unui nivel ridicat al aversiunii față de risc care a produs deprecieri mari ale monedelor din regiune.

CURS VALUTAR. Alegerile locale au apreciat leul

Schimbările politice relevate de votul local de duminică au adus aprecierea perechii euro/leu, în contrast cu evoluția ușor descendentă a altor monede din regiune.

CURS VALUTAR: Euro la 2,5 bani de 4,9 lei

În mod tradițional, septembrie a fost o lună de depreciere pentru leu, din cauza creșterii cererii din partea comercianților, care trebuie să își achite importurile din timpul verii.

ANALIZĂ VALUTARĂ. Leul, prima victimă a PSD

Modificările populist-electorale aduse de către PSD rectificării bugetare, prin care se menține majorarea pensiilor și a veniturilor profesorilor, a provocat prima victimă. Cursul de schimb al leului.

Curs Valutar. Euro va trece de 4,86 lei

Leul a avut o evoluție stabilă față de euro, piața așteptând votul Parlamentului în privința rectificării bugetului de stat.

Curs valutar. Al patrulea maxim al euro din septembrie

Tonul mai optimist arătat miercuri de oficialil Rezervei Federale americane la finalul întâlnirii de politică monetară (FOMC) a amplificat ieșirile de pe activele considerate mai riscante, cum sunt și monedele de la marginea zonei euro.