monitorulcj.ro Menu

Vuşcan iese la vânătoare de urşi

Un urs agresiv care, în luna august, a atacat mai multe ori gospodării din Băişoara, judeţul Cluj, şi a mâncat oi, capre şi vaci, trebuie împuşcat, în condiţiile în care specialiştii nu reuşesc să-l ducă în Parcul Naţional Apuseni.

Mafia transpartinică a pădurilor clujene

Din stenogramele aflate la dosarul ”Mafia pădurilor” în baza căruia a fost condamnat Traian Mariş, fostul şef al Direcţiei Silvice Cluj, reiese că mafia lemnului este transpartinică şi că la fiecare schimbare a puterii politice începe o ”horă” a pădurarilor, mutaţi de pe un ocol silvic pe altul, pentru a face loc acoliţilor partidului de la putere. Stenogramele scot la iveală un nume despre ale cărui relaţii cu mafia pădurilor presa a mai scris: Ioan Oleleu.

FOTO: Pădurea din Florești dispare sub ochii autorităților și îmbogățește “băieții deștepți” din imobiliare

Membrii Composesoratului Florești, administratorul de drept al pădurii din Florești și Tăuți, i-au cerut primarului Horia Șulea să le semneze un plan parcelar de punere în posesie pentru cadastrarea pădurii. Primarul a refuzat, iar acuma este amenințat că va fi dat în judecată. “În spatele asociației sunt niște floreșteni aliniați politic, o parte manipulați politic și niște băieți deștepți care stau ascunși", a precizat Horia Șulea.

FOTO: Defrișări la limita legii în Florești. Două hectare de pădure au fost rase de pe fața pământului

Mai mulţi locuitori din Florești și Tăuți din județul Cluj reclamă faptul că, în ultimele două zile, mai mulţi copaci din pădurea de la marginea celor două localități sunt tăiaţi ilegal. Aceştia spun că în doar câteva ore mai multe persoane au venit cu drujbele reușind să doboare peste două hectare de pădure. În replică, reprezentanţii Ocolului Silvic Cluj, spun că aceste tăieri de copaci sunt autorizate.