monitorulcj.ro Menu

Ce se întâmplă cu fraţii băiatului de 9 ani omorât în bătaie de mamă

Cei doi frați ai băiatului din Cluj-Napoca omorât în bătaie de mamă, de 9, respectiv 12 ani, au fost internați, duminică, într-un centru de primire în regim de urgență al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Cluj, unde vor primi consiliere psihologică.

„Mă rugam la Dumnezeu să se schimbe”. Zeci de femei abuzate se refugiază anual la centrul de ajutor din Cluj

Zeci de femei ajung anual la centrul de primire în regim de urgență din județul Cluj, care aparține de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, fiindcă sunt abuzate de partenerii lor de viață. Unele rabdă înjurături și bătăi ani de zile. Nu fug de teamă sau nu au unde fugi. Din fericire, din ce în ce mai multe femei cer ajutorul și din ce în ce mai puține se întorc la agresor.

Care este răul mai mic? Casa de copii sau o familie care atentează la starea minorilor?

În România, peste 13.000 de copii trec prin situații de abuz, neglijare sau exploatare anual, iar majoritatea agresorilor sunt membrii familiei. Doar câțiva dintre ei scapă din mâinile care de cele mai multe ori lovesc fără milă și sunt plasați în sistemul de protecție specială. Însă este asta într-adevăr o soluție?