Noul mecanism de sprijin pentru energie pentru consumatorii vulnerabili, după 1 iulie, odată cu liberalizarea pieței de energie electrică, prevede acordarea unor vouchere energetice în valoare de 50 lei. „Vom asigura un ajutor real”, spune Bogdan Ivan, ministrul Energiei.
Începutul lunii iulie vine cu noi scumpiri. Românii ar putea fi nevoți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru o serie de alimente, pentru facturile la energia electrică, dar și pentru polițele RCA.
Lideri din industrie, autorități naționale și experți internaționali au trasat principalele direcții pentru tranziția energetică durabilă, în cadrul celei mai recente ediții a Transylvania Green Energy Forum (TGEF).
Într-un moment în care digitalizarea devine esențială pentru competitivitatea unei economii, România încă se confruntă cu provocări majore în ceea ce privește adopția tehnologiilor moderne și pregătirea forței de muncă.
Într-un context în care tranziția energetică devine tot mai urgentă, EnergoBit se afirmă ca un exemplu de agilitate, inovație și viziune pe termen lung. Ștefan Gadola, Vicepreședinte al Consiliului de Administrație, a vorbit deschis despre realizările companiei, provocările din domeniu și rolul esențial al resursei umane într-un sector aflat în plină transformare.
Piața de energie se va liberaliza de la 1 iulie, iar sprijinul statului urmează să fie direcționat către consumatorii vulnerabili, a afirmat, joi, ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
Schema de plafonare a prețurilor la energie expiră la 30 iunie 2025. Șeful Consiliului Concurenței propune susținerea marilor consumatori. „Să venim cu ceva ce seamănă a ajutor de stat”, spune Bogdan Chirițoiu.