monitorulcj.ro Menu

Ucraina: Statele G20 vor ca Putin să participe la summitul de la Brisbane pentru a înfrunta indignarea generală

Ministrul australian de externe a declarat că nu a existat un consens privind o interdicție de participare a președintelui rus la viitorul summit G20 al șefilor de stat și de guvern și că există o opinie larg împărtășită că Putin trebuie să vină la reuniune pentru a fi martorul indignării generale față de situația din Ucraina, relatează DPA.

Mărturiile unei femei torturate în plin centrul Doneţkului

Separatiştii proruşi au torturat o femeie, apoi au expus-o în plin centru al bastionului lor Doneţk, unde alte femei au lovit-o cu picioarele şi i-au zdrobit roşii pe faţă pentru că s-a declarat susţinătoare a Kievului.

Patru nave NATO în Marea Neagră, în următoarele zile

Patru nave NATO vor intra până la 7 septembrie în apele Mării Negre, regiunea fiind vizitată în ultima perioadă de mai multe nave de război în contextul situației din Ucraina, a indicat miercuri o sursă militar-diplomatică rusă.

Rusia A INVADAT Ucraina

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a acuzat joi Rusia de invazie militară, motiv pentru care șeful statului ucrainean a solicitat convocarea de urgență a unor reuniuni a Consiliului de securitate al ONU și a Consiliului Uniunii Europene, informează agențiile internaționale de presă.

Întâlnire de grad înalt în Polonia

Preşedintele american Barack Obama se va întâlni la 3-4 iunie, în Polonia, cu şefii de stat ai ţărilor din Europa Centrală şi de Est.