monitorulcj.ro Menu

Danileț despre un amendament votat în Comisia parlamentară: E o prostie evidentă; magistratul român nu e atât de idiot

Judecătorul Cristi Danileț susține că amendamentul adoptat miercuri în Comisia specială parlamentară, prin care magistrații sunt obligați să se abțină de la manifestarea sau exprimarea defăimătoare la adresa celorlalte puteri ale statului, este "o prostie evidentă", deoarece magistratul român "nu e atât de idiot" să spună sau să facă ceva defăimător la adresa Parlamentului, Guvernului sau a președintelui.

De ce scapă unii inculpaţi de acuzaţia de abuz în serviciu. Explicaţia lui Cristi Danileţ

Judecătorul Cristian Danileţ explică faptul că infracţiunea de abuz în serviciu nu este dezincriminată, aşa cum s-a speculat în urma deciziilor instanţelor din Alba Iulia şi din Cluj, în două dosare în care un condamnat, respectiv 4 inculpaţi pentru abuz în serviciu au scăpat de această acuzaţie, condamnatul urmând să fie eliberat.

Cristi Dănileț - Ordonanța de marți noapte pe înțelesul tuturor

În noaptea de 31 ian/1 febr 2017 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 92/2017 Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 13/2017 care modifică Codul penal și Codul de procedură penală. În aceeași noapte a fost adoptat un proiect de lege cu privire la grațiere, dar acesta va intra în procedură legislativă la Parlament, așadar încă nu există un act normativ privind grațierea care să producă efecte.