monitorulcj.ro Menu

Avertisment dur din partea lui Putin pentru tătarii din Crimeea

Preşedintele rus, Vladimir Putin, i-a avertizat pe tătarii din Crimeea să nu încerce să obţină statut special în peninsula ucraineană anexată de Rusia anul trecut. Musulmanii tătari reprezintă mai mult de zece la sută din populaţia Crimeei şi s-au opus în mare parte anexării peninsulei la Rusia anul trecut, din cauza deportărilor în masă ordonate de Moscova în perioada sovietică.

Care este preţul războiului din Ucraina

Peste 220 de militari ruși au fost uciși în agresiunea asupra Ucrainei, se arată în raportul opozantului Boris Nemțov, asasinat în februarie la Moscova.

Marşul Demnităţii la Kiev

Mii de oameni, inclusiv lideri străini, au marcat un an de la înlăturarea fostului preşedinte ucrainean Ianukovici.

VIDEO - Joe Biden în România: Graniţele Europei nu trebuie schimbate cu forţa

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, a ajuns ieri după-amiază la Bucureşti împreună cu soţia sa, pentru o vizită oficială de două zile. Aceasta este cea mai importantă vizită a unui oficial american în România în ultimii 5 ani, când tot vicepreşedintele SUA a venit la Bucureşti, în octombrie 2009.

Europarlamentar leton, acuzat că ar fi „agent de influență rus"

Europarlamentarul ungar de extremă dreapta, Bela Kovacs, nu este singurul acuzat că lucrează pentru Rusia, cazul lui fiind precedat de cel al eurodeputatului leton Tatjana Zdanoka, anchetată de autorităţile din ţara sa în legătură cu acuzaţii similare.