monitorulcj.ro Menu

Cât costă să locuiești în Cluj-Napoca?

Pe un site au fost afișate sumele pe care un clujean trebuie să le scoată din buzunar pentru a trăi o viață decentă pentru tot de la mâncare, la combustibil și chiar haine.

Cluj – Bucureşti, mai avantajos cu avionul decât cu trenul

Încurajați de incapacitatea CFR Călători de a ameliora condițiile de transport cu trenul, de tarifele ridicate și de duratele mari de deplasare pe calea ferată, operatorii aerieni low-cost prezenți în România aduc pe piață în 2016 o ofertă mult mai variată față de cea de anul trecut.

98 de milioane de euro pentru 18 km de autostradă

Compania de Autostrăzi a semnat miercuri contractul pentru ultimul lot din Autostrada A3 Câmpia Turzii - Târgu Mures, lotul 2 Iernut - Cheţani din secţiunea Ogra - Câmpia Turzii. Contractul pentru cei circa 18 km a fost semnat cu asocierea Astaldi - Max Boegl - Astalrom - Consitrans pentru suma de 438 de milioane de lei, la aproape doi ani de la lansarea licitaţiei. Constructorul italian Astaldi a mai realizat Pasajul Basarab şi stadionul Arena Naţională din Bucureşti şi are importante contracte cu Metrorex.

Cât costă interceptările convorbirilor telefonice şi filajele

Interceptarea comunicaţiilor telefonice costă aproximativ 5,5 lei pe minut, dat poate să depăşească zece lei minutul, în funcţie de complexitatea activităţii, respectiv a modului de stocare, a limbii în care se vorbeşte şi a modului de transcriere, spun surse judiciare.