monitorulcj.ro Menu

Mămicile din Cluj le-au pus gând rău celor din Florești. Se schimbă criteriile de admitere la creșă. “Am fost eliminată de un părinte din Florești care și-a făcut flotant la Cluj”

Înscrierea la creşă a devenit loteria la care joacă mii de părinţi, an de an. În Cluj-Napoca sunt 15 creşe de stat în subordinea Consiliului local, însă numărul de locuri e total insuficient față de cereri. Nemulțumite de faptul că părinți din Florești sau Apahida își fac flotant pe Cluj ocupând astfel locurile în creșe, mămicile îi cer primarului Emil Boc schimbarea criteriilor de admitere în aceste instituții.

Clujul are un nou viceprimar maghiar

Avocata Oláh Emese a fost investită marţi în funcția de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, cu unanimitate de voturi. În cadrul ședinței de Consiliul Local, Oláh a depus jurământul de investitură. Ea o înlocuieşte pe Anna Horvath care este în prezent cercetată pentru fapte de corupţie.

Clujul plăteşte o avere să intre în clubul select al oraşelor europene. De ce nu va ajunge oraşul de pe Someş la nivelul Vienei, oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din lume 8 ani la rând

16.000 de euro de la bugetul local pentru a intra în clubul oraşelor europene. Primăria se laudă că a reuşit să implementeze standardele europene în Cluj-Napoca, dar Comisia Europeană arată care sunt punctele slabe ale oraşului şi de ce aici calitatea vieţii nu va semăna niciodată cu cea a marilor metropole europene şi din lume.