monitorulcj.ro Menu

5.000 de elevi înscrişi la Cluj în clasa pregătitoare

Minisiterul Educaţiei Naţionale anunţă că, în prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare, au fost depuse aproximativ 153.000 de cereri pentru anul şcolar 2018-2019, urmând ca în perioda 12-18 aprilie să aibă loc a doua etapă pentru depunerea solicitărilor.

Încep înscrierile la clasa pregătitoare

Școlile în care se desfășoară cursuri pentru clasa pregătitoare vor organiza Ziua porților deschise într-una din zilele din intervalul 23 februarie - 2 martie, astfel încât părinții și copiii să poată vizita spațiile școlare și să discute cu cadrele didactice, a informat Ministerul Educației Naționale, miercuri, prin intermediul unui comunicat.

Încep înscrierile la clasa pregătitoare. Aflaţi toate detaliile

Părinții pot completa cererile tip pentru înscrierea copiilor în învățământul primar în două etape: 29 februarie - 18 martie și 30 martie - 8 aprilie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Începe prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare

Părinţii care au copii în grupa mare de grădiniţă vor trebui să-şi înscrie copilul în clasa pregătitoare. Luni, 23 februarie 2015, începe prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare, care se va desfăşura până pe 13 martie 2015.