monitorulcj.ro Menu

Politicienii în vremea epidemiei: SPITALE SPECIALE, milioane pentru partide, tratament de VIP! Sunt mai oameni decât românii obișnuiți?

În plină pandemie de coronavirus, cu zeci de mii de români infectați și deja sute de morți, politicienii ne demonstrează că sunt mai presus de oamenii de rând. În vreme ce românii obișnuiți își pierd locurile de muncă, pentru „VIP-urile societății” se pregătesc spitale speciale, iar partidele primesc milioane de lei de la buget.

OPINIE. Ai noștri

De mai multă vreme militez public, pe toate căile care-mi sunt la îndemână (presă de opinie, scrisă și online, invitat în emisiuni TV, rețele sociale, blog, de la catedră, în discuții cu prieteni și cunoscuți etc.), pentru apariția și afirmarea de partide politice noi, care să conteze în viața politică românească, să se implice profund în jocul politic și să preia puterea atunci când va sosi momentul și când vor merita acest lucru.

OPINIE. Ispita întrebărilor fără răspuns

E mai puțin obișnuit, pentru jurnaliști, să-și întrebe cititorii (telespectatorii, ascultătorii, utilizatorii) despre lucruri pe care (real, aparent sau retoric) nu le înțeleg.

OPINIE În tot răul este un rău

Agenda media internațională este plină, chiar dacă ne aflăm încă în vacanță. Tocmai ce s-a încheiat Olimpiada de vară RIO 2016 și fiecare țară își face bilanțul.

OPINIE: Gunoi bagi, gunoi iese. Sau de ce nu contează numărul tururilor de scrutin dacă politicienii sunt de rahat

În teoria mașinilor de calcul - o materie anterioară cursurilor de informatică ori de programare din zilele noastre - circula o vorbă, foarte des utilizată pentru a justifica infailibilitatea mașinăriei în relația cu eroarea umană: gunoi bagi, gunoi iese (Garbage in, garbage out! - expresia originală, în limba engleză). Adică, oricât ar fi de performant calculatorul, dacă datele introduse sunt greșite, în mod inevitabil rezultatul va fi eronat.

A patra zi de proteste la Cluj. Numărul celor care au ieşit în stradă, mai mic decât în alte seri

Sute de persoane au protestat, sâmbătă seară, la Cluj-Napoca având pancarte cu mesaje împotriva corupţiei şi clasei politice. Este cea de-a patra zi consecutiv când clujenii au ieşit în stradă. La Bucureşti, în a cincea zi de proteste, peste 2.500 de oameni s-au adunat în Piaţa Universităţii. Sâmbătă, nouă persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv au murit, iar numărul celor decedaţi în urma tragediei din 30 octombrie a ajuns la 41.

Puterea smintește

Cer, din capul locului, scuze acelei minorități, căci, fără îndoială, despre o minoritate este vorba, care va înțelege perfect și va accepta aserțiunea din titlu, recunosc, una dură și fără menajamente. Prin contrast, nu pot avea aceeași atitudine față de destinatarii direcți ai acestui articol, deopotrivă, victime ale acestui fapt social, dar și protagoniști și eroi negativi. Ei nu vor înțelege și, mai ales, nu vor accepta ideile vehiculate aici pentru că le sunt inconvenabile.