monitorulcj.ro Menu

Cele mai bune scurtmetraje ale ultimului an se văd la Cluj

O selecție cu cele mai bune scurtmetraje ale ultimului an va fi prezentată, începând de sâmbătă, 22 septembrie, la cinema Victoria din Cluj-Napoca. Nuits en Or, programul inițiat de Académie des César, ajunge pentru prima oară în România.

"Copacul vrajbei noastre" - un film despre rădăcinile discordiilor suburbane, din 10 august în cinematografe. Unde va putea fi vizionat la Cluj.

În timpul unei veri călduroase din Islanda, două seturi de vecini incep o dispută demnă de fiori. Regizorul islandez Hafsteinn Gunnar Sigurosson a reuşit să aducă pe marile ecrane o comedie incredibil de întunecată despre suburbanitul obişnuit care este întotdeauna plin de surprize. "Copacul vrajbei noastre" a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Veneţia, ajungând şi la cea de-a 17-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Cinemateca TIFF în ianuarie: premiera de gală „Fixeur” şi „Jackie” / VIDEO

Cinemateca TIFF continuă în 2017, iar sezonul de filme se deschide pe 12 ianuarie, la Cinema Victoria din Cluj, cu “Jackie“, drama pentru care Natalie Portman a fost nominalizată la Globul de Aur, urmată de una dintre cele mai așteptate producții românești ale începutului de an, “Fixeur”, în prezența echipei.