monitorulcj.ro Menu

Statuia aviatoarei Smaranda Brăescu, dezvelită în Cimitirul Central - FOTO

Un monument dedicat memoriei Smarandei Brăescu, prima femeie paraşutist cu brevet din România, a fost dezvelit vineri în Cimitirul Central din Cluj-Napoca, la numai câţiva paşi de locul în care aceasta a fost înmormântată în 1948, sub nume fals, pentru ca identitatea ei să fie protejată de comunişti.

Concert de operă în Cimitirul Central, de Ziua Morților

Un nou concert de operă va avea loc în Cimitirul Central/Házsongárd. Organizat, pentru al patrulea an consecutiv, concertul poartă, de data aceasta, numele de ”Lacrimosa” și este susținut de orchestra și corul ”Opera Group Project”, sub bagheta dirijorului Vlad Eniu și în regia Inei Hudea.

Hajongard - istoria Clujului săpată pe pietre de mormânt, repovestită de Luminaţie

Cimitirele din Transilvania se luminează în fiecare an, în 1 noiembrie, cu prilejul Sărbătorii Tuturor Sfinţilor sau Luminaţie, când ardelenii vizitează mormintele rudelor, zi în care "prinde viaţă" şi Hajongard sau Cimitirul Mare (central) din Cluj-Napoca, vechi de cinci secole, care a adunat, între zidurile sale, mii de pietre şi poveşti de viaţă.

Concert de Luminaţie în Cimitirul Mare din Cluj

Un concert special conceput pentru Luminaţie, zi în care în Ardeal, de 1 noiembrie, sunt amintiţi morţii, iar oamenii merg cu flori la mormintele strămoşilor lor, va avea loc miercuri în Cimitirul Central din Cluj-Napoca.