monitorulcj.ro Menu

TIFF se extinde în Republica Moldova: prima ediție de TIFF Chișinău

Prima ediție TIFF Chișinău va avea loc între 6 și 9 octombrie 2016, la Cinema Odeon, și va aduce o selecție de filme românești recente, alături de câteva dintre cele mai apreciate producții proiectate la Cluj, în această primăvară. Invitații speciali ai evenimentului – regizori și actori români - vor sta de vorbă cu publicul și vor susține lecții de cinema.

Dorin Chirtoacă, reales primar al Chişinăului

Candidatul Partidului Liberal Dorin Chirtoacă a fost reales primar general al municipiului Chişinău în urma turului doi al alegerilor locale de duminică, obţinând 53,44% din voturile exprimate, a anunţat Comisia Electorală Centrală după numărarea tuturor proceselor-verbale, relatează IPN online.

Adepţi ai Statului Islamic, reţinuţi la Chişinău

Adepţi ai grupării teroriste Statul Islamic au fost reţinuţi în Republica Moldova, marţi, într-un sector al Chişinăului, potrivit Inspectoratului General de Poliţie. Cei reţinuţi de poliţie în acest caz se adăposteau într-o casă din sectorul Buiucani, scrie Jurnal.md.

Mii de persoane au participat la marşul unirii de la Chişinău

Peste 25.000 de persoane, potrivit organizatorilor, şi 5.000, potrivit poliţiei, au participat sâmbătă la marşul pentru unirea Republicii Moldova cu România, la 203 ani de la anexarea Basarabiei de către Rusia, relatează presa de la Chişinău.