monitorulcj.ro Menu

Alexandra Oană, candidat USR PLUS: În Borhanci, Baciu sau Someșeni educația performantă nu ar trebui să fie un lux, ci o normalitate, la tine în cartier. (P.E.)

Zilele trecute presa relata impresiile unei învățătoare despre începerea noului an școlar. Aceasta a povestit că o treime din copiii clasei a II-a pe care a preluat-o nu știu să scrie și nici să citească, iar acum face lecții pe „doua viteze", pe de-o parte cu acei copii ce și-au putut continua educația în timpul pandemiei, pe de alta cu aceia pentru care, din diverse motive, învățarea s-a oprit în martie, odată cu închiderea școlii.

100.000 de oameni din zona metropolitană Cluj-Napoca nu au parte de serviciile orașului de 5 stele (P.E.)

O zonă metropolitană este un centru urban, format dintr-o metropolă mare și zona sa adiacentă de influență. La rândul ei, noțiunea de metropolă vine din grecul metropolis, oraș-mamă, un centru urban dezvoltat economic, politic și cultural, cu influență hotărâtoare la nivelul coloniei. În vremurile noastre, colonia, sau zona metropolitană Cluj-Napoca, cuprinde 20 de localități, 1.600 km pătrați și o populație de aproape 420.000 de persoane.

Clujenii prizonieri. E Boc indiferent? (P.E.)

Profesorul Avram Fițiu, candidatul PMP la Primăria Cluj-Napoca, atrage atenția domnului primar Boc că un număr mare de locuitori clujeni ajung în imposibilitatea de a-și reînnoi cartea de identitate sau de a-și stabili domiciliul din cauza unei erori legislative locale.