monitorulcj.ro Menu

Cele mai sigure ţări în care poţi călători

"Vision of Humanity" este un proiect demarat de organizaţia independentă "Institute for Economics & Peace", ce aduce în faţă, anual, un tabel al celor mai sigure şi mai puţin sigure ţări din întreaga lume. La ora actuală, Sudanul de Sud şi Siria sunt cele mai nesigure ţări.

Și-au lăsat job-urile și-au plecat. Povestea tinerilor care zilnic văd lumea

Lukas și Jamie, doi tineri din Slovacia (Zilina) respectiv Germania (Stuttgart) au renunțat la viețile lor cotidiene și au pornit în descoperirea lumii care îi înconjoară. Săptămâna trecută au ajuns și în inima Transilvaniei, la Cluj-Napoca despre care spun că este un oraș în care fără doar și poate s-ar muta.

Cum poţi merge cu “ia-mă nene” legal. Şoferii de ocazie nu mai pot face ciubucuri de pe urma călătorilor. Iniţiativa aparţine unui “penal” care s-a îmbogăţit din călătorii frauduloase

O nouă propunere de modificare a legii taximetriei şi închirierii auto îşi propune să legifereze serviciile platformelor online de ridesharing, sub denumirea românească de "co-voiajare". Această propunere pare să împingă şoferii particulari care fac "ciubucuri" ducând pasageri dintr-un oras într-altul să se înscrie pe platforme de ridesharing, de tipul Bla Bla Car.