monitorulcj.ro Menu

Numărul consumatorilor de etnobotanice, îngrijorător de mare în Cluj. Cum vor autorităţile să-i oprească pe traficanţi

„Fum”, „liniuţe”, „sare de baie” sau „cuie”. Sunt doar câteva din cuvintele pe care le folosesc cei care consumă sau tranzacţionează droguri. Plăcerea pentru unii, sursa de bani pentru alţii, ar putea lua sfârşit după ce Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Cluj a propus un pachet legislativ pentru a-i trimite în puşcărie pe traficanţi. Potrivit propunerii, traficanţii vor putea fi arestaţi, lucru care în prezent nu este posibil, iar ofiţerii antidrog vor putea utiliza „mijloace speciale de investigaţie”. Ofiţerii antidrog susţin că traficanţii de etnobotanice nu ştiu exact ce conţin etnobotanicele aduse în marea majoritate a cazurilor din China, existând pericolul să-i vândă consumatorului o „ultimă” doză.

Cum să te aperi de escrocii de pe internet. Sfaturi de la un ofiţer de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj

O metodă foarte cunoscută de păcălire pe internet în România este virusul „Poliţia Română”. Mii de români cad în plasă, iar escrocii câştigă mii de euro de pe urma unor astfel de activităţi. Un ofiţer de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Cluj a dezvăluit pentru Monitorul de Cluj care sunt principalele metote pe care le folosesc hackerii şi ce trebuie să facă utilizatorii pentru a nu fi păcăliţi când navighează pe internet.

Traficanţi de droguri arestaţi la Dej, în plină stradă VIDEO

Ofiţerii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate şi de la DIICOT au descins vineri seara pe strada Baia Mare din Dej într-o acţiune de prindere în flagrant a unor persoane bănuite de trafic de substanţe interzise.