monitorulcj.ro Menu

Ferească-ne Dumnezeu de o experienţă ca în Bucureşti. Clujul, complet nepregătit în cazul unei tragedii

Oraş universitar care găzduieşte sute de mii de studenţi, cu concerte live organizate în fiecare săptămână şi cu două cluburi în topul celor mai bune localuri din lume, tragedia din clubul Colectiv din Capitală se poate produce oricând la Cluj. La Cluj avem autospeciale puţine, personal medical insuficient, infrastructură proastă, dotări învechite şi depăşite, locuri puţine în spitale, instituţii care nu ştiu câte cluburi şi localuri există în Cluj-Napoca şi lista poate continua.

Horia Simu, managerul Ambulanței Cluj: „În medicina de urgență, ții minte fiecare caz”

Munca de teren este ca un magnet pentru un medic care lucrează în medicina de urgență. Șeful Serviciului Județean de Ambulanță Cluj, Horia Simu se află în slujba medicinei de urgență de 20 de ani și face parte din prima generație de rezidenți în această specialitate. Diferențele dintre medicina de urgență din anii ’90 și cea de acum sunt enorme.

VIDEO REVOLTĂTOR. Un bărbat LEȘINAT ÎN FAȚA UNUI SPITAL. Trei ambulanţe şi o maşină de poliţie STAU FĂRĂ SĂ MIȘTE UN DEGET!

Scenă revoltătoare în centrul Clujului: un bărbat a leşinat în faţa unui spital și a fost lăsat să zacă minute în şir pe trotuar, cu toate că în apropiere staționau două ambulanţe, iar o a treia a trecut fără măcar să oprească să întrebe dacă poate oferi ajutor. Mai mult, un echipaj de poliţie, aflat în trecere, priveşte fără să intervină.

Gabriela, fata care a murit în ambulanţă în timp ce se întorcea de la dializă din Cluj, a fost înmormântată

Vineri a fost cea mai grea zi pentru părinţii Gabrielei, adolescenta din Bistriţa ucisă într-un accident cumplit când se întorcea de la dializă cu o ambulanţă din Cluj-Napoca. Fata de 17 ani a fost înmormântată, plânsă de rude, prieteni şi colegi de suferinţă. Vărul ei de 14 ani, mort în acelaşi accident, a fost înmormântat în satul lui natal.