Românii nu mai pun mare preț pe alimentația sănătoasă, așa că aleg să cumpere produse din supermarketuri care conțin mulți coloranți sau conservanți. Este și cazul crenvurștilor, care sunt consumați extrem de des, mai ales la micul dejun. Experții în alimentație susțin că există anumite detalii la care trebuie să fim atenți pentru a-i alege pe cei mai buni.
Liceul Unitarian „János Zsigmond” din Cluj-Napoca le-a oferit elevilor, de la mic la mare, fructe proaspete de sezon, învățându-i pe cei mici importanța unui stil de viață sănătos.
Roșu în gât, termenul simplificat folosit atât de medici, cât și de părinți, pentru a defini inflamația gâtului la copii, poate să apară din cauza unei răceli, dar și a unei bacterii, nicidecum de la înghețată sau apa rece.
Profesorul Fițiu Avram, subsecretar de stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, știe să transforme Clujul într-o oază ecologică unde locuitorii să aibă un comportament cu impact redus asupra mediului.
Potrivit psihoterapeutului Dana Stejar, preocuparea pentru o alimentaţie sănătoasă sau chiar obsesia faţă de acest aspect poate ascunde o tulburare de comportament alimentar, precum anorexia nervoasă.
Alimentația sănătoasă, dietele personalizate și sportul au devenit un “must have” al societății actuale. Toată lumea vorbește despre un stil de viață sănătos și foarte mulți își doresc un corp bine lucrat ca în reviste. Unii se inspiră din articolele de pe internet, iar alții apelează la specialiști în nutriție. Câți dintre aceștia obțin rezultatele dorite rămâne de văzut pentru că nutriția este un domeniu nou peste tot în lume, tocmai de aceea specialiștii au păreri împărțite. Unii militează pe regim vegetarian, alții pe un regim omnivor, iar alții merg pe diete personalizate.