Autoritatea Electorală Permanentă a aplicat amenzi de peste 1,6 milioane de lei şi a confiscat peste 19,5 milioane de lei în urma controalelor care au vizat finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale din 2024 – 2025. Călin Georgescu și AUR se află în topul celor sancționați.
Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie a solicitat, vineri, Autorităţii Electorale Permanente listele de candidaţi depuse de Partidul S.O.S. România pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024.
Deciziile luate la nivel central au fost „decontate” de partidele politice din teritoriu. „Mulți clujeni au fost nemulțumiți”, spune președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.
Potrivit rezultatelor publicate în urma alegerilor europarlamentare din 9 iunie, Alianța PSD-PNL a obținut 33,25% în Cluj, la distanță de peste 19% de poziția secundă.
Numărul voturilor nule la alegerile din 9 iunie reprezintă 5,1% din voturile exprimate, faţă de 2019 când acesta a fost de 2,89%, fiind unul dintre procentele cele mai mari raportate la numărul de alegători care au participat la procesul electoral.
Alin Tișe a câștigat un nou mandat de președinte al Consiliului Județean, cu peste 40% din voturi, iar PNL a reușit să-și păstreze toți primarii din județul Cluj în urma alegerilor din 9 iunie. Ce spune Tișe de posibilitatea preluării șefiei organizației PNL Cluj?
Potrivit rezultatelor publicate în urma alegerilor europarlamentare din 9 iunie, Alianța PSD-PNL a obținut 23,68% în Cluj-Napoca, la distanță de 9,9% de ADU.