monitorulcj.ro Menu

Peste 50% din apelurile la 112 nu sunt urgențe. Oamenii sună pentru fleacuri

Peste 50% din apelurile efectuate în anul 2018 la Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 sunt non-urgenţe, printre acestea fiind persoane care reclamă că nu pot returna produse la magazine, este aprinsă lumina pe stradă sau vor să afle mersul trenurilor, "campion" fiind un bucureştean care în 10 luni a sunat de peste 21.000 de ori, potrivit unui comunicat de presă al STS.

Peste 46 de apeluri de urgenţă zilnic, la ISU Cluj

Reprezentanţii ISU Cluj au precizat miercuri că dispeceratul unităţii a primit, prin intermediul Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă - 112, un număr de 4176 apeluri de urgenţă, ceea ce înseamnă o medie de 46,4 apeluri/zi.

Ce riscă regizorul care ar fi bruscat o actriţă, la Teatrul Maghiar

Directorul Teatrului Maghiar din Cluj, Tompa Gabor, a declarat că instituţia se delimitează de gestul regizorului celei mai recente premiere, care ar fi bruscat o actriţă a instituţiei şi susţine că acestuia i-ar putea fi micşorat onorariul pentru că nu a respectat o clauză legată de rezolvarea conflictelor.

Horia Simu, managerul Ambulanței Cluj: „În medicina de urgență, ții minte fiecare caz”

Munca de teren este ca un magnet pentru un medic care lucrează în medicina de urgență. Șeful Serviciului Județean de Ambulanță Cluj, Horia Simu se află în slujba medicinei de urgență de 20 de ani și face parte din prima generație de rezidenți în această specialitate. Diferențele dintre medicina de urgență din anii ’90 și cea de acum sunt enorme.