monitorulcj.ro Menu
Ştiri din Transilvania

Noi restricții în Timișoara. A depășit incidența Covid de 2 cazuri la mie, la fel ca orașul Cluj-Napoca

Timișoara a depășit rata incidenței cazurilor de Covid-19 2/1.000 de locuitori, la fel ca orașul Cluj-Napoca. În Timișoara se aplică deja noi restricții.

Noi restricții în Timișoara. A depășit incidența Covid de 2 cazuri la mie, la fel ca orașul Cluj-Napoca

 

Cluj-Napoca a depășit marți incidența cazurilor de Covid-19 de 2/1.000 de locuitori. În prezent, incidența este de 2.10 infectări la mia de locuitori, dar încă nu s-au aplicat noi restricții.


 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş, convocat miercuri de subprefectul Ovidiu Drăgănescu, a decis că municipiul Timişoara va intra, de joi, pe anexa 4 privind unele restricţii anti-pandemice, ca urmare a creşterii indicelui de infectare cu Covid-19, care a ajuns la 2,23 la mia de locuitori.


Dacă numărul cazurilor de Covid-19 nu va scădea sub 2/1.000 de locuitori până mâine, joi, 16 septembrie, Cluj-Napoca va avea aceeași soartă ca Timișoara.

Prefectul județului Cluj a declarat marți că municipiul Cluj-Napoca se află într-o perioadă de observație până joi, când se va decide dacă acesta va intra în scenariul galben și dacă se vor aplica noi restricții:


„Așa cum am procedat în cazul fiecărei unități administrativ-teritoriale, intrăm într-o perioadă de observație de 48 de ore conform HG, iar dacă nici joi nu va scădea sub 2/1000, vom convoca CJSU și începând cu ziua de vineri trecem în scenariul galben”, a transmis prefectul județului Cluj, Tasnadi Szilard.

Restricții în Timișoara


Ca urmare, în Timișoara competiţiile sportive îşi pot desfăşura activitatea în spaţii deschise/închise, cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane.

Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale vor fi permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate cu schemă completă, persoanele care deţin test negativ sau persoanele care se află între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterior trecerii prin boală. Dacă incidenţa de infectare cu SARS-CoV-2 va atinge şi depăşi 3 la mia de locuitori, aceste activităţi vor fi interzise.


De asemenea, la nunţi, botezuri, mese festive este permisă participarea a maximum 150 de persoane în spaţii deschise sau maximum 100 de persoane în spaţii închise. Se permite un număr maxim la 300 de persoane în interior şi până la capacitate maximă în exterior doar pentru persoanele vaccinate cu schemă completă, persoanele care deţin test negativ sau persoanele care se află între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterior trecerii prin boală. La depăşirea unei incidenţe de 3 la mia de locuitori, aceste activităţi vor fi interzise.

Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este permisă fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă toate persoanele sunt vaccinate. La depăşirea unei incidenţe de 3 la mie, aceste activităţi vor fi interzise.

Acelaşi tip de restricţii au fost decise şi pentru unităţile administrative-teritoriale Giera, Bara, Moraviţa şi Sacoşu Turcesc, care au rate de infectare între 2 şi 3 la mia de locuitori.

CITEȘTE ȘI:

Cluj-Napoca a trecut de pragul de 2 cazuri COVID la mie. Municipiul se pregătește de noi restricții

 

Restricții noi în Huedin și două comune din Cluj, de mâine. Au intrat în scenariul GALBEN