monitorulcj.ro Menu
Ştiri din Transilvania

Clujul, sub COD PORTOCALIU de vijelie și furtuni. Până când e valabil?

Mai multe județe din țară, printre care și Clujul, se află sub cod portocaliu de vijelii și ploi torențiale, vineri.

Clujul, sub COD PORTOCALIU de vijelie și furtuni. Până când e valabil?

 

 


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod portocaliu de vreme rea, valabilă până vineri la ora 23. Potrivit meteorologilor, fenomenele vizate sunt instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente.

 


 

„În Transilvania, Maramureș, Dobrogea, local în Moldova, Muntenia și în jumătatea de nord a Crișanei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35...50 l/mp și izolat peste 60...70 l/mp. Ploi abundente se vor semnala și în restul Munteniei și Moldovei, dar pe arii mai restrânse”, arată ANM. 


În același interval, este valabil și un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

„În intervalul menționat, în nordul Moldovei, jumătatea de vest a Munteniei, sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei și pe arii restrânse la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...35 l/mp. Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe alocuri și în celelalte regiuni”, mai transmite ANM.


CITEȘTE ȘI

Vreme schimbătoare la final de săptămână, în Cluj. Maximele nu depășesc 25 de grade