Ştiri din Transilvania

Ziua Copilului 2021. Idei de activități pe care le poți face în familie, cu ocazia 1 iunie

Ziua Copilului 2021. Află ce activități poți face de 1 iunie împreună cu copilul tău.

 

 


Ziua Copilului, 1 iunie, este declarată zi liberă la nivel național încă din anul 2016. Cu ocazia acestei sărbători, ai oportunitatea să te bucuri mai mult de familie și de cei mici, prin a petrece timp liber și a face activități.

Copiii iubesc să se joace, așa că îi veți câștiga prin a vă petrece astfel timpul cu ei. Totuși, este recomandat să nu presupuneți neapărat că asta vor vrea să facă azi și să vedeți ce ar dori și ei pentru ziua dedicată lor.


 

Ziua Copilului 2021. Activități în aer liber

O zi plină de activitate


Tiroliană, o zi petrecută la o fermă de animale, toate acestea reprezintă o distracție pentru copii. Ați putea alege să mergeți la Parcul de Agrement „Moara de Vânt” din Cluj, unde veți găsi nu doar animale pe care le puteți hrăni, ci și un parc de aventură.

Vânătorea de comori și daruri


Vânătoarea de comori este un joc ideal pentru Ziua Copilului. Ascundeți diverse obiecte, cadourile copiilor și ajutați-I, prin indicații verbale sau chiar o hartă să caute și să găsească ce ați ascuns.

Drumeție


Pentru că ziua de 1 iunie e liberă, dacă aveți copii aventurieri, o drumeție ar fi perfectă. Există o mulțime de trasee montane ușoare pe care le puteți parcurge împreună, copii și adulți, iar cei mici vor fi extrem de încântați să descopere natura. Mai mult, este o activitate de grup care ajută la dezvoltarea creativității celor mici și le sporește atenția pe termen lung.

Picnic

Fie că optați pentru o zi de picnic la munte, fie în propria curte, va fi o oportunitate să vă conectați cu familia și să vă deconectați de la ritmul haotic al fiecărei zile de muncă.

Sporturi în aer liber

Joaca este esențială pentru copii, așa că fie că vrem să ne jucăm cu mingea, cu paletele de badminton, să sărim coarda, să jucăm fotbal, baschet sau volei, mișcarea va face bine întregii familii. Mergeți cu bicicletele, cu rolele sau trotinetele.

Ziua Copilului 2021. Activități în interior

Dacă vremea nu este de partea voastră, sau pur și simplu doriți activități înăuntru, există multe opțiuni și în acest sens.

Film în familie

Vizionarea unui film ar putea fi ideală pentru o activitate în interior cu familia. Aceasta reprezintă un mod distractiv și totodată educativ pentru copii. Poveștile de viață ale persoanejelor preferate îi pot motiva pe micuți să descopere și să pună în practică cele mai importante lecții de viață.

Seară de jocuri

Jucați-vă diferite jocuri de societate, care să pună la contribuție mintea celor mici. Alături de câteva gustări, copiii vor adora această activitate. Printre acestea se pot număra Monopoly, Activity, Catan, Scrabble, dar și jocuri care nu sunt de societate, precum mimă, cărți, un puzzle în familie sau altele.

Alte distracții în interior

Printre alte idei, s-ar putea lua în considerare și organizarea unei „ședințe foto” acasă, toți membrii familiei fiind costumați. Vă veți distra copios.

Un concurs de inventat povești ar putea fi varianta perfectă pentru a vă exersa, atât voi, cât și cei mici, imaginația și creativitatea. Ați putea chiar să oferiți premii la final.

Pregătiți împreună mâncarea sau desertul preferat, ar putea fi o ocazie deosebită prin care să vă conectați cu cel mic.

Ultimele Stiri
abonare newsletter