Ştiri din Transilvania

O adolescentă a intrat în șoc anafilactic după vaccinarea cu Pfizer! A fost transportată la spital

O fată de doar 16 ani a făcut o reacție anafilactică după vaccinare anti-COVID. Starea ei de sănătate este stabilă în acest moment.

 

 


O adolescentă de doar 16 ani a făcut o reacție anafilactică după vaccinarea cu serul Pfizer. Tânăra a prezentat inclusiv hipotensiune arterială, desaturare și pierderea  temporară a cunoștinței, potrivit observatornews.ro. Fata a fost vaccinată anti-COVID astăzi, 19 aprilie.

 


Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș, o persoană în vârstă de 16 ani a prezentat reacție adversă anafilactică, manifestată prin hipotensiune arterială, desaturare și pierderea temporară a cunoștinței după administrarea dozei de vaccin Pfizer-BioNTech.

Adolescenta a avut acordul părinților de se vaccina anti-COVID și a fost imunizată împreună cu ceilalți membri din familie la centrul de vaccinare din orașul Ulmeni.


Dup primele verificări, nu au existat antecedente alergice în istoricul medical al persoanei.

Tânăra a primit primul ajutor din partea personalului medical din centrul de vaccinaqre, după care a fost transportată de un echipaj de ambulanță la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, unde a rămas sub supraveghere medicală.


Ulterior, pacienta a plecat la domiciliu, nefiind necesară internarea în spital.

CITEȘTE ȘI:


Primele centre de vaccinare „drive-thru”, funcționale de la finalul lunii. Ce vaccin se va folosi?

Ultimele Stiri
abonare newsletter